SAS AMEX ELITE

SAS American Express Elite kredittkort anmeldelse: Fordeler og Ulemper

SAS AMEX Elite kredittkort er et populært valg blant reisende som ønsker å få mest mulig ut av sine Eurobonus-poeng og oppleve en rekke unike fordeler. Dette kredittkortet er spesielt utformet for de som flyr hyppig med SAS og ønsker å akselerere deres opptjening av Eurobonus-poeng, som kan benyttes til å oppgradere eller betale for flyreiser og hotellopphold. Med hvert kjøp opptjenes det poeng, samt eksklusive fordeler og rabatter ved bruk av kortet.

Når man vurderer SAS AMEX Elite kredittkort er det viktig å tenke over både fordelene og ulempene knyttet til kortet. Elite-kunder kan nyte godt av en rekke fordeler som Fast Track, adgang til SAS-lounger, og gratis besøk for gjester. Men det er også verdt å merke seg at kortet kommer med høyere årlige avgifter sammenlignet med andre kredittkort. Derfor er det viktig å vurdere ens reisevaner og behov før man søker om dette kredittkortet.

Nøkkelpunkter

  • SAS AMEX Elite kredittkort er ideelt for hyppige SAS-reisende som ønsker å maksimere opptjeningen av Eurobonus-poeng og få tilgang til eksklusive fordeler
  • Kortet inkluderer fordeler som Fast Track, SAS-lounger og poengopptjening, men kommer med høyere årlige avgifter
  • En gjennomtenkt vurdering av ens reisevaner og behov er nødvendig før man søker om dette kredittkortet

Oversikt over SAS AMEX Elite kredittkort

SAS Amex Elite er det mest brukte SAS American Express-kortet i Norge og er kjent for sine attraktive fordeler for de som reiser mye. Dette kredittkortet tilbyr raskere opptjening av Eurobonus-poeng sammenlignet med sine søsterkort, SAS Amex Classic og SAS Amex Premium.

Kortet har en kredittgrense på 155 000 kr, en effektiv rente på 27,86%, 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og et krav til minsteinntekt på 155 000 kr. SAS Eurobonus Amex Elite er levert av leverandøren American Express.

En av de største fordelene ved SAS Amex Elite er reisefordelspakken som kommer med kortet. Det inkluderer ting som reiseforsikring og tilgang til flyplasslounger. Det er imidlertid verdt å merke seg at de gode fordelene kommer med en litt høy pris, som den høyere årsavgiften sammenlignet med andre konkurrerende kredittkort.

Når det gjelder brukeropplevelse, får SAS Amex Elite kredittkort 83/100 poeng, noe som indikerer en enkel søknadsprosess via nett, rask respons på henvendelser og tilgjengelighet på flere plattformer.

Det er viktig å vurdere personlige behov og reisevaner før du søker om et SAS Amex Elite kredittkort, da det kanskje ikke passer for alle. De som reiser mye og ønsker å dra nytte av Eurobonus-poeng og de inkluderte reisefordelene, vil trolig finne dette kortet svært attraktivt og nyttig.

Fordeler med SAS AMEX Elite kredittkort

Reisefordeler

SAS Amex Elite kredittkort tilbyr et bredt spekter av reisefordeler som gjør det attraktivt for hyppige reisende. Kortholdere får tilgang til Fast Track, noe som gjør det mulig å boarde flyet tidligere enn andre passasjerer. I tillegg får de også tilgang til alle SAS-lounger i verden, med to gratis besøk hvert år.

Bonuspoeng

Kortholdere får en generøs bonuspoengordning. For hver 100 kroner som brukes med SAS Amex Elite, opptjenes det 20 Ekstrapoeng. Disse poengene kan brukes til å oppgradere eller betale for flybilletter og hotellopphold, noe som gir økt verdi for de som ofte er på reise.

Forsikringer

SAS Amex Elite kredittkort inkluderer også et godt utvalg av forsikringer, som gir ekstra trygghet og beskyttelse for kortholderne. Forsikringene kan variere, men dekker vanligvis ting som reiseforsikring, avbestillingsforsikring og kjøpsforsikring. Dette gir ekstra trygghet og bekymringsfrihet når man er på reise eller gjør større innkjøp.

I sum gir SAS Amex Elite kredittkort en rekke fordeler som gjør det til et attraktivt valg for de som ønsker å få mest mulig ut av sine kredittkort. Med konkurransedyktige reisefordeler, generøs bonuspoengordning og gode forsikringer, gir dette kortet en solid løsning for både reisen og hverdagen.

Ulemper med SAS AMEX Elite kredittkort

Gebyrer og renter

SAS AMEX Elite kredittkort har en årlig avgift som er høyere enn de fleste andre kredittkort. Årsavgiften er 500 kroner dyrere enn for Premium-kortet i samme kort-serien. Det kan også påløpe gebyrer ved bruk av kortet, så det er viktig å være oppmerksom på dette for å unngå unødvendige kostnader. Renten på utestående beløp kan også være høyere enn for sammenlignbare kort, så det er viktig å betale ned kreditten i tide for å unngå høye rentekostnader.

Tilgjengelighet

SAS AMEX Elite kredittkort er ikke like allment akseptert som VISA og Mastercard, så det kan være begrenset hvor du kan bruke kortet, spesielt utenfor Norden. Dette kan redusere fordelene ved kortets gebyrfrie valutaveksling når du reiser i utlandet, ettersom kortet ikke alltid vil bli akseptert av alle forhandlere. Det er derfor viktig å ha et alternativt betalingsmiddel tilgjengelig når du reiser, for å ikke gå glipp av muligheten for gebyrfri betaling utenlands.

Det er også verdt å merke seg at SAS AMEX Elite kredittkort er mest gunstig for personer som reiser mye og ønsker å høste fordelene ved Eurobonus-programmet. Hvis du ikke reiser regelmessig, vil det kanskje ikke være like fordelaktig å inneha dette kortet i forhold til andre tilgjengelige kredittkort på markedet.

Hvordan søke om SAS American Express Elite kredittkort

Å søke om et SAS Amex Elite kredittkort er en enkel og rask prosess. Følg disse trinnene for å fullføre søknaden:

  1. Besøk kredittkortets nettside: Gå til den offisielle nettsiden for SAS Amex Elite kredittkort for å finne mer informasjon om kortet og søkeknappen.
  2. Fyll ut søknadsskjemaet: Klikk på søkeknappen og fyll ut det elektroniske søknadsskjemaet med dine personlige opplysninger, som navn, adresse, og fødselsnummer, samt økonomiske detaljer, som inntekt og arbeidsforhold.
  3. Innsending av søknad: Etter at du har fylt ut alle nødvendige felt i søknadsskjemaet, klikker du på «Send inn» -knappen. Du vil motta en bekreftelse på at søknaden er mottatt.

Normalt tar det noen dager for kortutstederen å behandle søknaden og foreta en kredittsjekk. Ved godkjenning vil du motta en bekreftelse via e-post eller SMS, og kortet vil bli sendt til deg i posten. Det kan ta opptil 2 uker fra godkjenning til du mottar kortet.

Det er viktig å understreke at man må være minst 18 år for å søke om SAS Amex Elite kredittkort. Kredittkortutstederen vurderer også søkerens kredittverdighet og inntekt før de godkjenner eller avslår søknaden. Det anbefales derfor å ha en stabil økonomi og en god betalingshistorikk før du søker om dette kortet.

Husk at SAS Amex Elite kredittkort er et premiumkort med en høyere årsavgift enn andre kredittkort i markedet, men det kommer også med en rekke reisefordeler og bonuspoeng som kan være verdt det for hyppige reisende. Vurder nøye dine behov og finansielle situasjon før du søker om dette kortet.