Slik kan du skape deg passiv inntekt på nett

Redaksjonen

Updated on:

Noen kroner ekstra hver måned kan komme godt med, da kan en passiv inntekt på nett være løsningen. Lær hvordan du kan skape en passiv inntekt og tjene penger på nett i dag.

Uansett om du ønsker å kvitte deg med gjeld, fylle opp sparekontoen eller kjøpe noe du ønsker deg, vil en ekstra inntekt komme godt med. For mange er løsningen en passiv inntekt og da tilbyr internett tilnærmet ubegrenset med muligheter. Derfor har vi satt oss ned og sett på noen enkle måter du kan skape en passiv inntekt på nett.

Hva er en passiv inntekt?

Passiv inntekt er en eller flere inntekters kilder som tjener penger uten den tradisjonelle byttehandelen, tid mot penger. For de fleste er passiv inntekt en utmerket måte å spe på litt ekstra utover det man har i fast lønn hver måned. Det som kjennetegner en rekke kilder til passiv inntekt er at de enten krever en del oppstarts kapital (investeringer) eller at det er en høy inngangsbarriere før pengene begynner å rulle inn. Nå som vi vet hva passiv inntekt er, skal vi se nærmere på noen av de mest brukte kildene til passiv inntekt på nett.

Plattformer og innhold

Den vanligste måten å skape seg en ekstra inntekt på nett er gjennom forskjellige plattformer. Dette er gjerne sider der man produserer innhold og deretter får en del av reklameinntektene knyttet til antall visninger man klarer genere. Her er det kun fantasien som setter grenser, uansett om du ønsker å skrive, redigere, filme, fotografere eller lese. Så lenge du klarer skape deg et publikum vil det være mulig å tjene penger på det du lager.

De mest populære plattformene for mange som starter opp en side-hustle i dag er; YouTube, Medium, Facebook, Instagram og TikTok. Det disse har til felles er at du kan lage innhold og publisere det, for deretter å tjene penger på innholdet uke etter uke. Så lenge noen velger å se på det du har lagt ut, vil du fortsette å få royalties for ditt innhold. Etterhvert som antall videoer, artikler eller annet innhold øker, vil den passive inntekten din også øke.

Utbytte som passiv inntekt

En annen populær metode å bygge seg en passiv inntekt på nett er gjennom utbytteinvesteringer. Dette er kanskje den mest kapitalkrevende strategien for å oppnå en passiv inntekt, men også den som gir høyest garanti for inntekten. Der de andre strategiene i stor grad er avhengig av algoritmer vil utbytte aksjer i større grad gi en stabil inntekt. Hensikten bak denne strategien er at man kjøper aksjer i selskaper som betaler ut årlig utbytte til sine eiere. Deretter beholder man disse aksjene over en lengre periode og mottar systematisk utbytte.

De mest hensiktsmessige aksjene for en slik strategi er amerikanske. Årsaken til dette er at de fleste selskaper notert i USA betaler ut kvartalsvis utbytte. Dermed får du utbetalinger fire ganger i året fremfor årlig slik som er vanlig her i Norge. Om du bevist reinvesterer disse utbyttene over en lengre periode er dette en strategi som langsiktig vil utvikle seg til å bli en solid inntektskilde.

Lag din egen nettside eller blogg

Sist, men ikke minst kan en nettside eller blogg utvikle seg til å bli en passiv inntekt. Din egen nettside kan være et utmerket sted å publisere innhold, men det er verdt å merke seg at det tar lengre tid å bygge seg opp en følger skare på egne nettsider fremfor etablerte plattformer. Allikevel kan det fort være en svært lukrativ inntekt når arbeidet er lagt ned og visninger på siden begynner å stabilisere seg.

Det er også verdt å merke seg at dersom du skal lansere din egen blogg eller nettside er det viktig å finne en godt egnet nisje. Konkurransen om leserne er knallhard og en nettside fokusert på en spesifikk nisje har derfor en langt bedre sannsynlighet for å etablere seg. Så dersom du sitter på kunnskap andre kan ha nytte av, kan en nettside være en utmerket passiv inntekt på nett. En annen fordel er at du relativt kostnadseffektivt kan sette opp en nettside og komme i gang. Dermed kan du gratis bygge deg opp, uten behovet for store investeringer.

Verdt å huske

Internett har skapt en rekke muligheter for deg som ønsker å tjene noen kroner ekstra hver måned. Her har passiv inntekt blitt en stadig mer vanlig del av privatøkonomien som et tilskudd til vanlig lønn. Uansett formål vil en passiv inntekt være et utmerket supplement og komme godt med i økonomien din.